Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH)
Maak vandaag nog je afspraak!
Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH)
Niet-aangeboren hersenletsel (NAH) is elke afwijking of beschadiging van de hersenen die na de geboorte is ontstaan. Hersenletsel kan verschillende oorzaken hebben, maar leidt altijd tot een breuk in de levenslijn. Door deze breuk is er sprake van een veranderd leven. Er is een tijd van vóór en een tijd na het hersenletsel.
Hersenletsel verandert mensen, bijna niemand wordt weer precies zoals hij of zij was. Hersenletsel zet levens van getroffenen en hun naasten op hun kop.
Jaarlijks worden ongeveer 140.000 Nederlanders getroffen door hersenletsel.
Als we spreken over hersenletsel wordt er een onderscheid gemaakt tussen aangeboren en niet aangeboren hersenletsel. Onze praktijk is er voor mensen met niet aangeboren hersenletsel (NAH). Niet aangeboren of verworven hersenletsel is iedere vorm van hersenletsel die zich heeft voorgedaan na de geboorte.
Bij NAH onderscheiden we hersenletsel door oorzaken van buitenaf; dit noemen we traumatisch hersenletsel. Hersenletsel door een aandoening of proces in het lichaam noemen we niet-traumatisch hersenletsel.
Openingstijden
Ons team van specialisten staan dagelijks voor u klaar om u te voorzien van goede zorg. Onze aanpak is professioneel en persoonlijk.
- 08:00 - 18:00
- Gesloten
We noemen hier de meest voorkomende oorzaken van NAH:
- CVA (beroerte)
- TIA
- Traumatisch hersenletsel
- Hersentumoren
- Contusio Cerebri
- Meningitis
- Zuurstoftekort
Er zijn meer aandoeningen, waaronder ook zelden voorkomende aandoeningen. Daarnaast zijn er aandoeningen die een verloop van toenemende verslechtering kennen; de zogeheten degeneratieve ziekten. Denk hierbij aan Amyotrofische Laterale Sclerose (ALS), Multiple Sclerose (MS), Parkinson en Alzheimer (één van de meest voorkomende vormen van dementie).
De gevolgen van neurologische problemen kunnen voor de buitenwereld goed zichtbaar zijn, bijvoorbeeld in de manier waarop iemand zich beweegt of spreekt. Maar de gevolgen kunnen ook (min of meer) onzichtbaar zijn, omdat het gaat om veranderingen in het denken en onthouden, de emoties, de gevoelens en het gedrag. De behandelingen voor neurologische problemen worden bijna altijd verzorgd door een multidisciplinair team. Hieronder vallen bijvoorbeeld:
- Neuroloog
- Ergotherapeut
- Fysiotherapeut
- Logopedist
- Diëtist
Er is voor neurologische problematiek geen “one size fits all” behandeling. Elk probleem is een uniek probleem en vergt een behandeling op maat.
Als je wilt weten wat er voor jouw situatie mogelijk zou kunnen zijn, bel de praktijk om een afspraak te maken met een van onze therapeuten voor onderzoek en een passende behandeling.
Onze therapeuten
Ons streven? Uw hulpvraag zo snel mogelijk op lossen.

Fysiotherapeut
Oedeemtherapeut
Sportfysiotherapeut
Chronischzorgnet therapeut
Ex Covid revalidatie
Wij staan voor u klaar
Ons streven? Uw hulpvraag zo snel mogelijk op lossen.
Al onze patiënten worden behandeld op basis van een holistische zienswijze, waarin zowel inzicht in het eigen functioneren als het bereiken van een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven ons inziens cruciale factoren zijn. Dit alles proberen wij te bereiken met behoud van eigen verantwoordelijkheid en zelfmanagement. De patiënten houden dus zelf de regie in handen. Op deze manier stimuleren wij mensen om zo zelfstandig mogelijk te functioneren.

Onze visie
We willen als fysiotherapeuten middels het fysiotherapeutisch behandelen een zo
hoog mogelijke kwaliteit van leven voor en met onze cliënten bereiken en behouden.
We richten onze praktijk m.n. op het behandelen van ouderen en cliënten van alle
leeftijden met een chronische ziekte. Dit neemt echter niet weg dat we de algemene
fysiotherapie en de daarmee opgedane ervaring in directe fysiotherapeutische zorg
dan wel projecten zullen blijven handhaven en uitbreiden op de huidige wijze. We doen dit mede door samen te werken met andere 1 ste en 2 de lijn disciplines binnen een
ZOED (1,5 lijn) ingericht met disciplines die aansluiten bij deze visie en doelgroep.
Daarnaast willen we actief participeren in netwerken en overlegstructuren met
collega’s.
Onze behandelingen
U kunt bij Fysio De Beweging terecht voor de volgende behandelingen:

Fysiotherapie
Heb je klachten tijdens dagelijkse bewegingen en wil jij weer genieten zonder pijn? Onze therapeuten zijn gespecialiseerd in het bewegen op dagelijks niveau.

Manuele therapie
Rugklachten kunnen soms behoorlijk vervelend en hardnekkig zijn. Onze manueel therapeuten helpen jou om weer pijnvrij te kunnen genieten van het leven.

Oedeemtherapie
De oedeemfysiotherapeut behandelt patiënten die last hebben van (lymf)oedeem. Oedeem is een ophoping van vocht in het lichaam. Wij stimuleren de afvoer van vocht.