Longrevalidatie

Maak vandaag nog je afspraak!

Wat is COPD

In het kort:

 • Als je COPD hebt, adem je minder lucht in en uit. Bij inspanning raak je snel kortademig.
 • COPD is niet te genezen. Door te stoppen met roken en voldoende te bewegen, kun je wel zorgen dat de ziekte niet of minder snel erger wordt.
 • Door COPD kun je in een negatieve spiraal terechtkomen. Van bewegen word je kortademig. Dat is niet prettig, dus ga je inspanning vermijden. Daardoor nemen de klachten toe.
 • Fysiotherapie kan helpen om deze negatieve spiraal te doorbreken.
 • Fysiotherapie bij COPD wordt in veel gevallen vergoed uit de basisverzekering.

COPD is een longziekte waarbij je longen zijn beschadigd. Ademen is moeilijker en je hebt minder energie. De afkorting COPD staat voor Chronic Obstructive Pulmonary Disease (Chronische Obstructieve Long Ziekte). COPD wordt opgedeeld in twee categorieën waarover later meer wordt uitgelegd.  

Als je COPD hebt, adem je moeilijker omdat je longen beschadigd zijn. Je hebt minder zuurstof. Daardoor kunnen normale dingen lastig zijn, zoals traplopen, boodschappen doen of aankleden.

Je longen kunnen niet voldoende zorgen voor een goede ademhaling. Vergelijk het met een tankwagen waar zo’n tienduizend liter zuurstof in kan. Een gezonde volwassene heeft ongeveer die hoeveelheid zuurstof per dag nodig. Bij COPD lukt het soms maar om een halve tankwagen per dag in- en uit te ademen. 

COPD is een verzamelnaam voor:

 • Chronische bronchitis
  Bij chronische bronchitis zijn je bronchiën steeds ontstoken. De bronchiën zijn de vertakkingen van de luchtpijp naar je longen. Daardoor maakt je lichaam meer slijm aan en is ademhalen lastiger.
 • Longemfyseem
  Bij longemfyseem of emfyseem gaan er langzaam longblaasjes verloren. De longblaasjes zorgen ervoor dat zuurstof na het inademen in je bloed komt en dat je afvalstoffen weer kunt uitademen. Hoe minder longblaasjes er zijn, hoe moeilijker dit wordt. Hierdoor kun je het benauwd krijgen.

Openingstijden

Ons team van specialisten staan dagelijks voor u klaar om u te voorzien van goede zorg. Onze aanpak is professioneel en persoonlijk. 

Maandag - Vrijdag
Zaterdag - Zondag

Fystiotherapie

Mensen met deze problemen hebben vaak last van kortademigheid en/of benauwdheid in rust en/of tijdens activiteiten. Met de hulp van de fysiotherapeut kun je manieren aanleren om de benauwdheid/kortademigheid te verminderen. Ook kan de fysiotherapeut je helpen bij het op trainen van de conditie. Daarmee zorg je ervoor dat de activiteiten die je dagelijks moet of wilt doen makkelijker worden.

Je kunt samen met de fysiotherapeut ook manieren aanleren om slijm effectiever op te hoesten waardoor het ademen iets makkelijker wordt.

Je kunt bij ons ook terecht voor andere problematiek met de longen die voor kortademigheid/benauwdheid zorgen zoals: Problemen bij astma, revalidatie na of ondersteuning bij longkanker, problemen na een klaplong, bronchiëctasieën (of andere interstitiële longaandoeningen) of revalidatie na een lobectomie( het verwijderen van een longkwab of longkwabben). Kortom heb je problemen met de longen en wil je deskundig advies en hulp:  Bel ons en maak een afspraak.

Dan wordt je zo spoedig mogelijk geholpen.

Wij zijn aangesloten bij het LEF 010 (Longnetwerk eerstelijns fysiotherapie) een netwerk wat gespecialiseerde fysiotherapeuten verbind met longartsen en longverpleegkundigen om de zorg omtrent mensen met COPD zo optimaal als mogelijk vorm te geven. Ook zijn wij lid van Chronisch Zorgnet, het landelijk specialistische netwerk op het gebied van chronische klachten.

Onze therapeuten

Ons streven? Uw hulpvraag zo snel mogelijk oplossen.

Quint

Fysiotherapeut

Chronischzorgnet therapeut

NAH therapeut

Ex Covid revalidatie

Wij staan voor u klaar

Ons streven? Uw hulpvraag zo snel mogelijk oplossen.

Al onze patiënten worden behandeld op basis van een holistische zienswijze, waarin zowel inzicht in het eigen functioneren als het bereiken van een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven ons inziens cruciale factoren zijn. Dit alles proberen wij te bereiken met behoud van eigen verantwoordelijkheid en zelfmanagement. De patiënten houden dus zelf de regie in handen. Op deze manier stimuleren wij mensen om zo zelfstandig mogelijk te functioneren.

Physical Therapy, Stretching, Senior Woman

Onze visie

We willen als fysiotherapeuten middels het fysiotherapeutisch behandelen een zo
hoog mogelijke kwaliteit van leven voor en met onze cliënten bereiken en behouden.
We richten onze praktijk m.n. op het behandelen van ouderen en cliënten van alle
leeftijden met een chronische ziekte. Dit neemt echter niet weg dat we de algemene
fysiotherapie en de daarmee opgedane ervaring in directe fysiotherapeutische zorg
dan wel projecten zullen blijven handhaven en uitbreiden op de huidige wijze. We doen dit mede door samen te werken met andere 1 ste en 2 de lijn disciplines binnen een
ZOED (1,5 lijn) ingericht met disciplines die aansluiten bij deze visie en doelgroep.
Daarnaast willen we actief participeren in netwerken en overlegstructuren met
collega’s.

Onze behandelingen

U kunt bij Fysio De Beweging terecht voor de volgende behandelingen:

Physical Therapy, Stretching, Senior Woman

Fysiotherapie

Heb je klachten tijdens dagelijkse bewegingen en wil jij weer genieten zonder pijn? Onze therapeuten zijn gespecialiseerd in het bewegen op dagelijks niveau.

Young physiotherapist doing a back treatment to the patient in a physiotherapy room.

Manuele therapie

Rugklachten kunnen soms behoorlijk vervelend en hardnekkig zijn. Onze manueel therapeuten helpen jou om weer pijnvrij te kunnen genieten van het leven.

Young physiotherapist doing a back treatment to the patient in a physiotherapy room.

Oedeemtherapie

De oedeemfysiotherapeut behandelt patiënten die last hebben van (lymf)oedeem. Oedeem is een ophoping van vocht in het lichaam. Wij stimuleren de afvoer van vocht.